luontoisedut

Yrittäjä, hyödynnä luontoisetusi

Yrittäjänä sinun kannattaa maksaa osa omasta palkastasi luontoisetuina, koska niiden verovähennysoikeudesta syntyy selkeää taloudellista hyötyä. Jos ruokailet ravintoloissa tai harrastat säännöllistä liikuntaa tai kulttuuria, hyödynnä veroedut!

 


 

Lounasetu

Lounasedun verovapaa osuus on 25% – siitä ei tarvitse maksaa työnantajamaksuja. Loppu 75 % on verrattavissa palkkaan.

Voit käyttää lounasetua kuukausittaisen työpäivien määrän verran eli keskimäärin 21 kertaa kuukaudessa.  Lounasedulla maksettava lounas voi maksaa vuonna 2021 6,90 € – 10,90 €.  Yhteensä lounasetua voi siis käyttää noin 229 €/kk.

Edenredin lounasverkosto on Suomen laajin, Lounasseteli™ käy yli 15 000 ravintolassa ja lounaspaikassa. Voit ostaa myös ruokakaupoista mukaan otettavia aterioita.

Mikäli sinulla on työntekijöitä, voit tarjota henkilöstöedut myös heille. Lounasedun verovapaa osuus on 25% – työnantajana voit vähentää edun verotuksessa ja työntekijä puolestaan maksaa 75% edusta.

Katso infograafi lounasedun käyttöönotosta

Virike-etu eli liikunta- ja kulttuurietu

 

Liikunta- ja kulttuurietua voi käyttää vuodessa verottomasti 400 € henkilöä kohden. Myös osakeyhtiön, avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön osakas, joka työskentelee yhtiössään, voi saada edun verovapaasti.

Virike-etua voit käyttää Edenredin verkostoon kuuluvissa yli 9 000 liikunta- ja kulttuuripaikassa ympäri Suomen. Edulla voi ostaa myös erilaisia tapahtumalippuja esimerkiksi konsertteihin.

 

Valitse haluamasi maksuväline ja tilaa helposti verkosta

Haluatko käyttää lounas- ja virikeseteleitä vai Edenred-korttia johon voit ladata joko lounasetua, virike-etua tai molempia? Jos valitset kortin, saat käyttöösi myös mobiilimaksumahdollisuuden eli voit käyttää lounaiden tai liikunta- sekä kulttuuripalveluiden maksamiseen MyEdenred-sovellusta tai liittää kortin Apple Payhin tai Google Payhin.

Näin tilaat lounas- ja virikeseteleitä:

  1. Työnantajasivustollamme voit laskurin avulla määrittää tarvittavan setelimäärän.
  2. Tilatessasi seteleitä ensimmäistä kertaa, pyydämme täyttämään yhteystietosi sekä määrittämään tunnukset sivustolle. Kirjautuessasi seuraavan kerran tietosi ovat valmiina palvelussa ja voit kopioda esimerkiksi edellisen tilauksen uuden pohjaksi.
  3. Maksa esim. verkkopankissa tai luottokortilla tilauksen yhteydessä, näin saat setelit käyttöösi parin päivän kuluessa.
  4. Toimitamme setelit suoraan yrityksesi toimipisteeseen.

Tilaa seteleitä ›
Hinnasto ›

Näin tilaat Edenred-kortin:

  1. Täytä verkossa korttisopimus
  2. Toimitamme sinulle tunnukset tilaustyökaluun, josta voit tilata kortin ja ladata sille lounas- ja/tai virike-etua
  3. Lähetämme kortin haluamaasi osoitteeseen ja voit alkaa käyttää etua kortilla, puhelimella tai älykellolla!

Täytä korttisopimus ›
Hinnasto ›

16.11.17

Lounasetu maksaa itsensä takaisin

Hetki, jonka laittaa lounastaukoon maksaa itsensä takaisin lisäämällä tuottavuutta ja työtehoa. Lisäksi lounasetu tukee ravintola-alan työllisyyttä.

Lue lisää
Lounasetu maksaa itsensä takaisin
15.11.17

Hyvinvointia henkilöstöeduilla

Työelämän 2 trendiä: Työn ja vapaa-ajan raja hämärtyy ja palkan merkitys motivaattorina vähenee.

Lue lisää
Henkilöstöedut vaikuttavat työhyvinvointiin

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin henkilöstöeturatkaisuista? Autamme sinua mielellämme. Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä.