Maksa Apple Payllä
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

 

Maksa Apple Payllä
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

 

touch_app

Avaa Wallet -sovellus

iPhone-puhelimestasi

credit_card

Lisää aktivoitu kortti

Syötä pyydetyt korttitiedot ja vahvistuskoodi

check_circle

Valmis!

Edenred-korttisi on valmis käytettäväksi Apple Payssa

Näin Apple Pay toimii Edenred-kortin kanssa

 

Apple Pay on helppo ja turvallinen maksuväline ja se toimii kaikkialla Edenredin verkostossa, missä toimii lähimaksu. Tarkistathan, että Edenred-kortissasi on lähimaksuikoni! Edenred-kortin lisääminen Apple Payhin on helppoa. Näin se käy:

iOS Wallet

  1. Avaa Wallet sovellus ja valitse + merkki oikeasta yläkulmasta.
  2. Seuraa ohjeita lisätäksesi Edenred-korttisi sovellukseen.
  3. Saadaksesi vahvistuskoodin, valitse joko MyEdenrediin kirjattu sähköpostiosoitteesi tai soita asiakaspalveluun.
  4. Syötä vahvistuskoodi aktivoidaksesi korttisi.

 

Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa asiakaspalveluumme numeroon 09-7594 2848

Usein kysytyt kysymykset

 

Miten otan käyttöön Apple Payn ja maksaako se jotain?

Apple Pay on saatavilla veloituksetta kaikille Edenred-kortin käyttäjille. Käyttääksesi Apple Payta, sinulla tulee olla yhteensopiva laite sekä Edenred-kortti rekisteröitynä ”Wallet”-sovelluksessa iPhonessa / asetuksissa ”Settings” iPadissa tai ”Watch” sovelluksessa Apple Watchissasi.

HUOM! Edenred Lounas- tai Virike-kortteja ei voi lisätä Apple Payhin.

Miten maksan Apple Paylla?

Maksat kuin kortilla, mutta kätevämmin. Tuplaklikkaa sivu- tai koti-painiketta ja vahvista sormenjälkitunnisteella tai  FaceID:llä. Pidä puhelimen yläosa lähellä maksupäätettä.

Mitkä Edenredin kortit voin liittää Apple Payhin?

Tällä hetkellä Apple Payhin voi liittää Edenred-kortin. Edenredin lounas- ja virikekorteissa (ent. Ticket Virike) lukee etupuolella “Lounas” tai “Virike”, eikä näitä kortteja voi lisätä Apple Payhin.

Miten voin seurata maksutapahtumiani Apple Payssa?

Maksutapahtumat jotka teet Apple Payssa näkyvät Walletin tilitapahtumat osiossa, MyEdenred sovelluksessa tai myedenred.fi sivullasi, samalla tavoin kuin olisit tehnyt ostoksesi Edenred-kortillasi.

Mikä on Apple Pay?

Apple Pay mahdollistaa iPhonen, Apple Watchin tai iPadisi käyttämisen maksuvälineenä maksaessasi lounaasi tai virike-etusi samoin ehdoin kuin Edenred-kortilla.

Mitkä ovat yhteensopivia laitteita lounas- tai virike-edun maksamiseksi Apple Paylla?

Edenred maksuja voit tehdä iPhonella ja Apple Watchilla. Apple Pay on saatavilla seuraaville laitteille: iPhone 6 tai uudempi, iPad, Apple Watch, MacBook Pro with Touch ID.

Minulla on jo toinen maksukortti rekisteröitynä Apple Payssa. Voinko lisätä silloin myös Edenredin korttini Apple Payhin?

Kyllä. Sinulla voi olla useita maksukortteja Apple Payssa. Voit itse määrittää mikä korteistasi on ensisijainen maksukorttisi. Voit valita maksutapahtuman alussa myös jonkin toisista korteistasi, mikäli sinulla on rekisteröitynä useita maksukortteja Apple Payssa.

Voiko Apple Payssa olla Edenred-kortin lisäksi muita kortteja samaan aikaan?

Kyllä, Wallet sovelluksessa voi olla 8 eri korttia. Lisäksi Edenredin kortin voi laittaa neljään laitteeseen esim. kahteen iPhoneen ja kahteen Apple Watchiin, jos niin monta laitetta sattuu kortinhaltijalla olemaan.

Miten voin rekisteröidä Edenred-korttini Apple Payhin omalla iPhonellani?

Avaa “Wallet” sovellus, klikkaa “Lisää kortti” ja “Seuraava”. Tämän jälkeen syötä käsin korttisi numero (16 numeroa) ja nimesi, korttisi vanhenemisajankohta (kk/vv) sekä turvakoodi (kolminumeroinen koodi kortin kääntöpuolella). Lue käyttöehdot ja hyväksy käyttöehdot.

Pakollisen vahvistuskoodin saadaksesi valitse seuraavaksi myedenred.fi palveluun kirjattu sähköpostiosoitteesi, jolloin saat sähköpostiisi vahvistuskoodin. Vaihtoehtoisesti voit soittaa Edenredin asiakaspalveluun (09) 7594 2848 (pvm/mpm).

Miten voin rekisteröidä Apple Watchillani oman Edenred-korttini Apple Payhin?

Kun kortti on rekisteröity ensin iPhonen “Wallet” sovelluksessa, ota Apple Watch valmiiksi ja avaa lukitus.

  1. Avaa “Watch” sovellus Apple Watchissa ja valitse “Wallet ja Apple Pay”
  2. Valitse näytöltä “Lisää” Ticket Duo -kortin/Edenred-kortin vierestä.
  3. Syötä kortin kääntöpuolella oleva turvakoodi (kolminumeroinen) ja valitse “Seuraava”. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Tämän jälkeen voit valita vastaanotatko vahvistuskoodin myedenred.fi palveluun antamaasi sähköpostiosoitteeseen, tai soita Edenredin asiakaspalveluumme (09) 7594 2848 (pvm/mpm).

Missä voin käyttää Apple Payta?

Käyttöpaikkaverkosto on sama kuin Edenred-kortilla. Voit käyttää Apple Payta kaikissa Edenredin kumppaniverkostoon kuuluvissa paikoissa, joissa on lähimaksuja (NFC) vastaanottava maksupääte.

Allekirjoitetaanko Apple Pay maksut?

Edenredillä tehtyjä lähimaksuja ei tarvitse allekirjoittaa. Mikäli lähimaksuraja ylittyy (yli 50€), puhelin pyytää lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, tai Face ID), jonka jälkeen maksun voi suorittaa loppuun normaalisti. Huomaathan kuitenkin, että palveluntarjoajalla on oikeus tietää, että maksu tapahtuu kohdennetulla maksuvälineellä.

Mitkä ovat Apple Payn ja lähimaksun maksurajat?

Maksurajat ovat samat kuin Edenred-kortilla. Verohallinto määrittää lounasedulle vuosittaiset maksurajat; löydät tämän vuoden maksurajat täältä.

Ovatko lounasedun tai virike-edun maksamiseen Apple Paylla vastaavat säännöt voimassa kuin maksettaessa Edenred-kortilla?

Apple Paylla maksettaessa puhelimesi on vaihtoehtoinen maksuväline, joka mahdollistaa sinun käyttää lounas- tai virike-etuasi. Säännöt ovat kuitenkin samat riippumatta siitä maksatko Apple Payhin rekisteröidyllä kortilla vai fyysisellä kortilla. Käytettävä etu on aina henkilökohtaiseen käyttöön ja voit ostaa yhden lounaan per 6 tunnin työjakso.

Tarvitsenko PIN-/lukituskoodia Apple Paylla maksamiseen?

Suosittelemme Apple Paylla maksettaessa käyttämään sormenjälkitunnistusta (Touch ID) tai kasvojentunnistusta (FaceID), joka takaa korkean tason turvallisuuden. Mikäli tämä tunnistustapa ei ole jostain syystä mahdollinen, voit aina syöttää iPhoneen PIN-/lukituskoodin.

Olen kadottanut iPhoneni / iPhoneni on varastettu

Siirry selaimella osoitteeseen www.icloud.com ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä “Etsi iPhoneni” (Find my iPhone) toimintoa, jolla voit poistaa kaikki rekisteröidyt kortit Apple Paysta. Tämän jälkeen sinun iPhone/ iPad / Apple Watch / MacBook Pro -laitetta ei voida enää käyttää maksamiseen.

Mihin minun tulee ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa?

Laite: missä tahansa Apple-laitteeseen, Wallet-sovellukseen tai iCloudiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Appleen.

Kortti: missä tahansa Edenred-kortin rekisteröintiin tai Apple Payn Edenred-kortin maksutapahtumiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Asiakaspalveluumme, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-16.00.