Maksa Apple Payllä
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

 

Maksa Apple Payllä
lounaita, liikuntaa ja kulttuuria

 

touch_app

Avaa Wallet -sovellus

iPhone-puhelimestasi

credit_card

Lisää aktivoitu kortti

Syötä pyydetyt korttitiedot ja vahvistuskoodi

check_circle

Valmis!

Edenred-korttisi on valmis käytettäväksi Apple Payssa

Näin Apple Pay toimii Edenred-kortin kanssa

Apple Pay on helppo ja turvallinen maksuväline ja se toimii kaikkialla Edenredin verkostossa, missä toimii lähimaksu (tarkistathan, että Edenred-kortissasi on lähimaksuikoni!)

Edenred-kortin lisääminen Apple Payhin on helppoa ja onnistuu kuin muidenkin maksukorttien lisääminen. Näin se käy:

Näin liität korttisi Apple Payhin
 1. Avaa Apple Payn Wallet-sovellus ja valitse lisää uusi kortti (+) -merkki oikeasta yläkulmasta.
 2. Lisää Edenred-korttisi tiedot (kortin numero, voimassaoloaika, CVC)
   • Voit lisätä fyysisen kortin tiedot myös ”skannaamalla” korttisi Wallet-sovelluksessa (kts. kuva vasemmalla), jolloin sovellus lukee kortin numeron automaattisesti. Vahvista tiedot ja lisää voimassaoloaika sekä CVC-turvakoodi.
 3. Jos käytössäsi on mobiiliratkaisu,voit tarkastaa myös virtuaalikorttisi tiedot MyEdenredistä.
 4. Lue ja hyväksy käyttöehdot
 5. Saadaksesi vahvistuskoodin, valitse joko MyEdenrediin kirjattu sähköpostiosoitteesi tai soita asiakaspalveluun
 6. Syötä vahvistuskoodi aktivoidaksesi korttisi.

Usein kysytyt kysymykset

 

Mikä Apple Pay on, miten otan sen käyttöön ja maksaako se jotain?

Apple Pay on iPhonen Wallet-sovelluksen kautta käytettävä maksutapa, joka mahdollistaa iPhonen, Apple Watchin tai iPadisi käyttämisen maksuvälineenä maksaessasi lounaasi tai virike-etusi Edenred-kortilla. Lue lisää Apple Payn yläpuolelta.

Apple Pay on saatavilla veloituksetta kaikille Edenred-kortin käyttäjille. Käyttääksesi Apple Payta, sinulla tulee olla yhteensopiva laite sekä Edenred-kortti rekisteröitynä ”Wallet”-sovelluksessa iPhonessa/asetuksissa ”Settings” iPadissa tai ”Watch” sovelluksessa Apple Watchissasi.

HUOM! Erillisiä Edenred Lounas- tai Virike-kortteja ei voi lisätä Apple Payhin.

Miten maksan Apple Paylla?

Maksat kuin kortilla, mutta kätevämmin ja nopeammin. Tuplaklikkaa laitteesi sivu- tai kotipainiketta ja vahvista maksu sormenjälkitunnisteella tai  FaceID:llä. Pidä puhelimen yläosa lähellä maksupäätettä, kunnes OK-merkki kuittaa maksun suoritetuksi.

Mitkä Edenredin kortit voin liittää Apple Payhin?

Tällä hetkellä Apple Payhin voi liittää vain Edenred-kortin. Edenredin lounas- ja virikekorteissa (ent. Ticket Virike) lukee etupuolella “Lounas” tai “Virike”, eikä näitä kortteja voi lisätä Apple Payhin.

Miten voin seurata maksutapahtumiani Apple Payssa?

Maksutapahtumat jotka teet Apple Payssa näkyvät Walletin tilitapahtumat-osiossa, MyEdenred-sovelluksessa tai myedenred.fi -sivullasi, samalla tavoin kuin olisit tehnyt ostoksesi Edenred-kortillasi.

Mitkä ovat yhteensopivia laitteita lounas- tai virike-edun maksamiseksi Apple Paylla?

Edenred maksuja voit tehdä iPhonella ja Apple Watchilla. Apple Pay on saatavilla seuraaville laitteille: iPhone 6 tai uudempi malli, iPad, Apple Watch, MacBook Pro with Touch ID.

Voiko Apple Payssa olla Edenred-kortin lisäksi muita kortteja samaan aikaan?

Kyllä, Apple Payn Wallet-sovelluksessa voi olla 8 eri korttia samaan aikaan. Voit itse määrittää mikä korteistasi on ensisijainen maksukorttisi, mutta voit valita maksutapahtuman alussa millä kortilla haluat suorittaa maksun. Lisäksi Edenredin kortin voi laittaa neljään laitteeseen esim. kahteen iPhoneen ja kahteen Apple Watchiin, jos kortinhaltijalla on useampi laite käytössään.

Miten voin rekisteröidä Edenred-korttini Apple Watchiin?

Kun kortti on rekisteröity ensin iPhonen “Wallet” sovelluksessa, ota Apple Watch valmiiksi ja avaa lukitus.

 1. Avaa “Watch” sovellus iPhonessa ja valitse sovelluslistasta “Wallet ja Apple Pay”
 2. Valitse puhelimen näytöltä Ticket Duo-/Edenred-kortin oikealta puolelta “Lisää”.
 3. Syötä kortin kääntöpuolella oleva CVC-turvakoodi ja valitse “Seuraava”. Lue ja hyväksy käyttöehdot.

Tämän jälkeen voit valita vastaanotatko vahvistuskoodin myedenred.fi– palveluun antamaasi sähköpostiosoitteeseen, tai soita Edenredin asiakaspalveluun

Missä voin käyttää Apple Payta?

Käyttöpaikkaverkosto on sama niin Apple Paylla kuin Edenred-kortilla. Voit käyttää Apple Payta kaikissa Edenredin kumppaniverkostoon kuuluvissa paikoissa, joissa on lähimaksuja (NFC) vastaanottava maksupääte.

Allekirjoitetaanko Apple Pay maksut?

Edenredillä tehtyjä lähimaksuja ei tarvitse allekirjoittaa. Mikäli lähimaksuraja ylittyy (yli 50€), puhelin pyytää lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, tai Face ID), jonka jälkeen maksun voi suorittaa loppuun normaalisti. Huomaathan kuitenkin, että palveluntarjoajalla on oikeus tietää, että maksu tapahtuu kohdennetulla maksuvälineellä.

Mitkä ovat Apple Payn ja lähimaksun maksurajat?

Maksurajat ovat samat kuin Edenred-kortilla. Verohallinto määrittää lounasedulle vuosittaiset maksurajat; löydät tämän vuoden maksurajat täältä.

Ovatko lounasedun tai virike-edun maksamiseen Apple Paylla vastaavat säännöt voimassa kuin maksettaessa Edenred-kortilla?

Apple Paylla maksettaessa puhelimesi on vaihtoehtoinen maksuväline, joka mahdollistaa sinun käyttää lounas- tai virike-etuasi. Säännöt ovat kuitenkin samat riippumatta siitä maksatko Apple Payhin rekisteröidyllä kortilla vai fyysisellä kortilla. Käytettävä etu on aina henkilökohtaiseen käyttöön ja voit ostaa yhden lounaan per 6 tunnin työjakso.

Tarvitsenko PIN-/lukituskoodia Apple Paylla maksamiseen?

Suosittelemme Apple Paylla maksettaessa käyttämään sormenjälkitunnistusta (Touch ID) tai kasvojentunnistusta (FaceID), joka takaa korkean tason turvallisuuden. Mikäli tämä tunnistustapa ei ole jostain syystä mahdollinen, voit aina syöttää iPhoneen PIN-/lukituskoodin.

Olen kadottanut iPhoneni / iPhoneni on varastettu

Siirry selaimella osoitteeseen www.icloud.com ja kirjaudu sisään Apple ID:lläsi. Käytä “Etsi iPhoneni” (Find my iPhone) toimintoa, jolla voit poistaa kaikki rekisteröidyt kortit Apple Paysta. Tämän jälkeen sinun iPhone/ iPad / Apple Watch / MacBook Pro -laitetta ei voida enää käyttää maksamiseen.

Mihin minun tulee ottaa yhteyttä ongelmatapauksissa?

Laite: missä tahansa Apple-laitteeseen, Wallet-sovellukseen tai iCloudiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä Appleen.

Kortti: missä tahansa Edenred-kortin rekisteröintiin tai Apple Payn Edenred-kortin maksutapahtumiin liittyvissä asioissa, ota yhteyttä asiakaspalveluumme