Maksaminen lähimaksulla ja ilman allekirjoitusta

Maksaminen lähimaksulla ja ilman allekirjoitusta

Fyysiset maksukorttimme, Edenred-kortti ja Edenred Työmatka -kortti sisältävät tietysti myös maksamista sujuvoittavan lähimaksuominaisuuden. Ominaisuutta voi hyödyntää kaikissa Edenredin verkostoon kuuluvissa toimipaikoissa, joissa on lähimaksua tukeva maksupääte. Asiakkaan ei tarvitse enää myöskään vahvistaa maksutapahtumaa allekirjoituksella.

Lähimaksaminen Edenredin maksuvälineillä 

Edenredin maksukortit ovat Mastercard-pohjaisia, jolloin myös niihin pätee – muiden pankkikorttien tapaan – 50 € lähimaksuraja. Alle 50 € ostokset hoituvat siis näppärästi viemällä kortin lähimaksua tukevan maksupäätteen vierelle. Jos maksutapahtuma ylittää kyseisen rajan, kortti syötetään maksupäätelaitteeseen ja maksu tapahtuu näppärästi sirun kautta – ilman PIN-koodia.

Jos asiakas on liittänyt Edenred-korttinsa Apple Payhin tai Google Walletiin ja tekee lähimaksua näitä maksutapoja hyödyntäen, puhelin pyytää lisätunnistusta joko sormenjäljellä, koodilla tai Face ID:lla (puhelimesta ja käyttöjärjestelmästä riippuen).

Allekirjoituksetonta maksamista

Allekirjoituksen pyytäminen korttimaksuissa on vanha käytäntö, joka poistui käytöstä vuonna 2020. Tehtiin maksu siis nykyään lähimaksaen tai sirulla,  Edenredin korttimaksut eivät vaadi vahvistukseksi allekirjoitusta tai PIN-koodia. Vaikka allekirjoitusrivi tulostuisi kuittiin automaattisesti, asiakkaalta ei tarvitse pyytää allekirjoitusta. 

Huomioithan, että palveluntarjoajalla on silti aina oikeus tarkistaa maksajan henkilöllisyys varmistuakseen siitä, että korttia käyttää sen laillinen haltija. 

Hyvä tietää

Maksupääte saattaa aika ajoin pyytää asettamaan kortin sisään maksupäätteeseen lähimaksun yhteydessä, vaikka summa olisi alle 50 €. Tämä on normaali käytäntö Mastercard-pohjaisilla korteilla, ja kortti tulee tällöin syöttää maksupäätteeseen. Koska Edenred-kortit eivät vaadi PIN-koodia, kortin syöttäminen riittää varmistukseen ja maksun vahvistamiseen.

Maksupäätteen päivitykseen tai muihin ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa, olethan yhteydessä maksupäätetarjoajaasi!

Psst! Tiesitkö, että maksukorttimme valmistetaan kierrätysmateriaalista?