Lähimaksaminen ilman allekirjoitusta

Lähimaksaminen ilman allekirjoitusta

Fyysiset Edenred-kortti ja Edenred Työmatka -kortti sisältävät lähimaksuominaisuuden. Sillä voi siis maksaa toimipaikoissa, joissa on lähimaksua vastaanottava maksupääte. Edenredin maksukortilla asiakkaan ei tarvitse vahvistaa maksua allekirjoituksella.

Lähimaksaminen Edenredin maksuvälineillä 

Yleinen lähimaksuraja on 50 €, jonka ylittyessä maksukortti täytyy syöttää maksupäätelaitteeseen, rajan alittuessa maksat kätevästi lähimaksulla. Lisäksi Apple Paylla ja Google Paylla maksaessa puhelin pyytää aina lisätunnistusta (sormenjälki, PIN-koodi, Face ID).

Allekirjoituksen pyytäminen korttimaksuissa on vanha käytäntö. Vaikka allekirjoitusrivi tulostuisi maksaessa kuittiin automaattisesti, sinun ei tarvitse pyytää asiakkaalta allekirjoitusta. 

Huomioithan, että sinulla on silti aina oikeus tarkistaa maksajan henkilöllisyys varmistuaksesi siitä, että korttia käyttää sen laillinen haltija. 

Hyvä tietää 

Maksupääte saattaa ajoittain pyytää asettamaan kortin sisään maksupäätteeseen lähimaksaessa vaikka summa olisi alle 50 €. Tämä on normaalia, ja silloin kortti tulee syöttää laitteeseen. Edenred-kortti ei sisällä PIN-koodia – maksun varmistukseen riittää tällöin kortin maksupäätteeseen. 

Maksupäätteen päivitykseen tai muihin ongelmatilanteisiin liittyvissä asioissa, olethan yhteydessä maksupäätetarjoajaan.   

Psst! Tiesitkö, että maksukorttimme valmistetaan kierrätysmateriaalista?