Työntekijöiden
Tuki

Työntekijöiden
Tuki

Apua henkilöstöetujen käyttöön – UKK

 

Työnantajien tuki ›             Palveluntarjoajien tuki ›
Etujen käyttö koronatilanteessa ›

Miten aktivoin korttini?

Näin aktivoit korttisi:

 1. Lataa MyEdenred Finland -sovellus sovelluskaupastasi tai mene osoitteeseen www.myedenred.fi 
 2. Avaa MyEdenred-sovellus ja valitse “Aktivoi kortti”
 3. Syötä korttin takana oleva sarjanumero ja henkilötunnuksesi
 4. Luo vielä tunnukset MyEdenrediin, jossa voit
  • tarkistaa edun saldon ja maksutapahtumat
  • maksaa EdenredPaylla
  • muuttaa yhteystietojasi
  • tarkastella korttitietojasi lisätäksesi sen maksutavaksi toiseen sovellukseen
  • tehdä latauspyynnön edulle (mikäli työnantajasi sallii toiminnon)
  • vinkata paikkoja, joissa haluaisit käyttää henkilöstöetuasi.
Mistä voin tarkistaa saldoni?

Saldon tarkistus onnistuu MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi. Saldotiedot eivät ole saatavana käyttöpaikan maksupäätteellä.

Saldon lataa työnantajasi ja lataussykli noudattaa yleensä palkanmaksuaikataulua. Tarkemmat tiedot latauksesta ja sen aikataulusta saat yrityksesi henkilöstöeduista vastaavalta yhteyshenkilöltä.

En pysty käyttämään saldoani koronan takia. Jatketaanko saldon voimassaoloaikaa?
Miten latauspyyntö-toiminto toimii? Kuinka saan automaattisen saldolatauksen pois päältä?

MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi voit tehdä latauspyynnön, joka välitetään työnantajallesi. Saldon lataa työnantajasi ja lataukset ovat yleensä sidoksissa palkanlaskentaan, siksi latauspyyntö pitää tehdä etukäteen, yleensä noin kaksi viikkoa ennen palkanlaskentaa. Voit myös asettaa automaattisen latauksen, jolloin työnantajasi lataa automaattisesti asettamasi summan. Mikäli haluat jättää jonkin kuukauden väliin, peruuta automaattinen lataus ja aseta se taas päälle seuraavassa kuussa.

Mikäli et halua ladata lisää etua ensi kuulle, mutta käytössäsi on automaattinen toistotoiminto, toimi näin: aseta toistotoiminto ensin pois päältä ja tee sen jälkeen toinen saldolatauspyyntö arvolle 0% – Saldolataus – toistotoiminnon poisto

Voit myös katsoa ohjevideon, kuinka se käy.
Miten ja missä lounasetua voi käyttää?

Edenred-kortilla, Edenred Lounas -kortilla, mobiilimaksulla ja lounasseteleillä voi maksaa Edenredin palveluverkostoon kuuluvissa ravintoloissa, pikaruokaloissa ja lounaskahviloissa Suomessa. Verkostoomme kuuluu yli 14 500 käyttöpaikkaa. Yksittäinen maksu voi olla enintään kulloinkin voimassaolevan Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukainen maksimi- ja minimiarvo. Vuonna 2020 enimmäisarvo on 10,70 € ja minimiarvo 6,80 €.

 

Käyttöpaikkoja voit etsitä hakukoneestamme.

Kuinka lisään Edenredin maksutavaksi Woltiin?

Jotta voit maksaa Edenredillä Woltin verkkopalvelussa, sinun tulee ensin rekisteröityä Woltin käyttäjäksi. Sen jälkeen voit lisätä kortin kohdasta ‘Maksutavat’.

Edenredin lounasedulla voit maksaa 10,70€ ostoksestasi. Jos ostoksesi summa ylittää tämän, voit maksaa yli menevän osan Wolt krediiteillä.

Lue tarkemmat ohjeet ja loput kysymykset täältä ›

Kuinka kauan korttini saldo on voimassa?

Lounas-, liikunta- ja kulttuuri- sekä työmatkaedun saldo on voimassa 2 vuotta saldon latauspäivästä lähtien. Vanhenemassa olevan saldon voit tarkistaa MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi. Näet seuraavan 30 päivän aikana vanhenevan saldosi MyEdenredistä valitsemalla etusivulta “Maksutiedot” > “vanhenevat”.

Työsuhteen päättyessä saldon käyttöaika riippuu työnantajasta.  Työnantaja voi sulkea kortin 30 pvän kuluttua tai tarvittaessa käyttöaikaa voidaan jatkaa pidemmälle, kuitenkin kortin voimassaolon puitteissa. Sovi käyttöajasta työnantajasi kanssa.

Olen kadottanut korttini, miten toimin?

Ota yhteyttä työnantajaasi korvaavan kortin tilaamista varten. Kun työnantajasi tilaa korvaavan kortin, vanha kuolettuu. Tarkistathan MyEdenred-palvelusta, että osoitetietosi ovat oikein kortin lähettämistä varten.

Mikäli haluat sulkea kortin välittömästi, ota yhteyttä Edenredin asiakaspalveluun ma-pe 9.00-16.00 numeroon (09) 7594 2848.

Mikä on Lounasetukortin ja mobiilin yksittäisen maksun enimmäis- ja vähimmäisarvo?

Yksittäinen maksu voi olla enintään kulloinkin voimassaolevan Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukainen maksimi- ja minimiarvo. Vuonna 2020 enimmäisarvo on 10,70 € ja minimiveloitus 6,80 €. Lisätietoja löydät Verohallinnon sivuilta. Huomaathan, että alle 6,80 € arvoisista aterioista veloitetaan kuitenkin verottajan määrittämä minimisumma 6,80 €.

Missä ja miten voin käyttää Edenredin korttia tai mobiilia?

Voit käyttää korttia käyttökohteissa, jotka hyväksyvät Edenredin kortin tai mobiilin maksu­välineenä. Lounasverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 14 500 käyttöpaikkaa ja liikunta- sekä kulttuuriverkostoon lähes 8000 käyttöpaikkaa. Käyttöpaikat löydät täältä tai MyEdenred-sovelluksesta.
Edenred-kortilla voi tehdä lähimaksuja tai kortin voi syöttää maksupäätelaitteeseen, PIN-koodia et tarvitse. Lisäksi Edenred-kortin voi liittää Apple Payhin ja Google Payhin, jotka toimivat kaikkialla Edenredin verkostossa, missä on lähimaksupääte.

Miten ostan Internetin kautta myytäviä tapahtumalippuja Edenredin kortilla?

Jotta voit maksaa tapahtumalipun ja sen toimitusmaksun kortilla, tulee lippu olla varattu netin kautta. Esim. R-kioskissa voit tällä hetkellä lunastaa ainoastaan etukäteen varattuja lippuja. Katso tapahtumalippujen osto-ohje.

Huom! Tapahtumanjärjestäjät määrittelevät, kuinka myyvät lippuja. Joissain tapauksissa varatun lipun voi maksaa ja lunastaa myöhemmin ja joissain tapauksissa lippu tulee maksaa jo heti oston yhteydessä.

Miten mobiilimaksu toimii?

Etsi ravintola tai liikunta-/kulttuuripaikka MyEdenredistä nimen tai sijainnin perusteella (sovellus näyttää lähellä olevat käyttöpaikat, jos puhelimessasi on paikannustoiminto päällä), syötä maksettava summa ja näytä kuitti kassalle.

Maksuttoman sovelluksen voit ladata omasta sovelluskaupastasi hakusanalla “MyEdenred”- valitsethan Suomen MyEdenred -mobiilisovelluksen. Käytä MyEdenred-palvelun tunnuksia, tai luo uudet. Samat tunnukset käyvät sekä mobiilisovellukseen että MyEdenred verkkopalveluun. Lue lisää MyEdenredistä.

 

Voit myös liittää  Edenred-korttisi Apple Payhin ja Google Payhin ja maksaa puhelimesi lähimaksulla.

Miksi korttini ei toimi?

Onhan korttisi voimassa?
Olethan aktivoinut kortin?
Onko kortillasi saldoa?

Kortin tilan sekä saldon tarkistat helposti MyEdenred-sovelluksesta. Saldolatauksen palveluun tekee työnantajasi. Huomaathan, että Verohallinto asettaa kortille vuosittaiset minimi- ja maksimi­veloitusrajat lounasedulle, jotka vuonna 2020 ovat 6,80 € ja 10,70 €.

Missä ja mihin kulttuuri- ja liikuntaetua voi käyttää?

Edenred-korttia, Edenred Virike -korttia ja virikeseteleitä voi käyttää lähes 8000 Edenredin palveluverkostoon kuuluvissa liikunta – ja kulttuuritoimipisteissä ympäri Suomea.

Virike-edulla voi maksaa myös urheiluvälineiden vuokrauksen. Virike-edulla voi siis maksaa esimerkiksi hissilipun lisäksi suksien tai laudan vuokrauksen kun on menossa laskettelemaan tai kiipeilykengät ja -valjaat seinä- tai jääkiipeilyä varten.

Voinko käyttää virike-etua hieronta- ja fysioterapiapalveluihin?

Valitettavasti virike-etua ei voi käyttää hierontapalveluihin. Hieronta- ja fysioterapiapalvelut eivät kuulu verohallinnon määrittelemän veroedun piiriin.

Paljonko lounasedulla säästää?

Lounasedun verotusarvo on 75 % edun nimellisarvosta eli esim. 10,70 € arvoinen Lounasseteli arvostetaan verotuksessa 8,03 € arvoiseksi. Tarkemmin lounasedun verotukseen voit tutustua Verohallinnon sivuilla. Työnantaja voi tarjota lounasedun joko luontoisetuna (rahapalkan päälle) tai lounasvähennyksenä (osana kokonaispalkkaa), oman säästösi lasket helposti säästölaskurillamme.

Kuinka kauan korttini on voimassa?

Henkilöstöetukorttien voimassaoloaika on 24 kuukautta niiden tilauspäivästä. Näet voimassaoloajan kortin etupuolelta. Yrityksesi henkilöstöasioista vastaava yhteyshenkilö saa tiedon vanhenemassa olevista korteista korvaavien korttien tilaamista varten.

Kuinka kauan Edenredin korttia voi käyttää, kun on lähtenyt pois yrityksen palveluksesta?

30 päivää siitä, kun Edenred Finland on saanut työnantajalta ilmoituksen.

Voinko käyttää kahden eri työnantajan korttia samaan aikaan?

Kyllä. Mikäli olet vaihtanut työnantajaa, voit aktivoida uuden kortin ja rekisteröidä sen eri käyttäjätunnuksella, jonka määrittelet itse MyEdenred-palvelussa. Korttiedut ja MyEdenred-tunnukset ovat aina työnantajakohtaiset.

 

Haluaisin käyttää henkilöstöetuani lounas-, liikunta tai kulttuuripaikassa, joka ei hyväksy Edenredin maksuvälineitä

Voit jättää vinkin käyttöpaikasta, joka ei vielä hyväksy käyttämääsi Edenredin korttia, seteliä tai mobiilimaksua. Otamme yhteyttä paikkaan sen saamiseksi verkostoomme.

Vinkkaa käyttöpaikka

 

 

Tarvitaanko Edenredin korttimaksussa PIN-koodia?

Maksut tapahtuvat ilman PIN-koodia. Kortti syötetään maksupäätteeseen, joka lukee sirun. Vaihtoehtoisesti voit maksaa lähimaksulla.

Minulle on tilattu kortti, mutta en ole saanut sitä?

Ota yhteyttä työntantajaasi, varmistakaa että osoite on oikein ja tilatkaa korvaava kortti. Mikäli kortti palautuu Edenredille, olemme aina yhteydessä työnantajaan.

Minulla on jo kortti edelliseltä työnantajalta, voinko pitää sen käytössä tai voiko saldot siirtää uudelle kortille?

Kortti on aina työnantajakohtainen. Sinulla voi olla kaksi korttia yhtäaikaa käytössä, mutta vanhaa korttia ja siihen liittyvää korttitiliä ei voida siirtää toisen työnantajan hallinnoitavaksi. Edellisen työnantajan myöntämää etuutta ei voida siirtää uuden työnantajan myöntämälle kortille, vaan kortteja tulee käyttää rinnakkain.

 

MyEdenred -tunnukset samoin kuin Edenredin kortitkin ovat työnantaja kohtaisia. Eli kun saat kortin uudelta työnantajalta on sinun luotava uudet MyEdenred-tunnukset. Näin voit myös käyttää entisen ja uuden työnantajan kortteja rinnakkain kun molemmilla on omat tunnuksensa.

Miten toimin kun työsuhteeni päättyy?

Varmista työnantajaltasi kauanko sinulla on aikaa käyttää korttia työsuhteesi päätyttyä. Päivitä myös henkilökohtainen sähköpostiosoitteesi MyEdenred-palveluun, jotta pääset kirjautumaan sinne myös sen jälkeen kuin vanha työsähköpostisi sulkeutuu.

Unohdin käyttäjätunnukseni tai salasanani MyEdenred-tililleni. Mitä teen?
 1. MyEdenred-palvelun etusivulla Kirjaudu-nappulan alta löytyy ‘Unohditko salasanasi tai tunnuksesi?’ -linkki. Sen avulla voit tilata salasananvaihtolinkin sähköpostiisi. Linkin saapumiseen saattaa mennä tovi, muistathan tarkistaa myös roskapostikansiosi.
 2. Sähköpostiviestissä kerrotaan, mikä käyttäjätunnuksesi on, se ei välttämättä ole sähköpostiosoitteesi. Samassa viestissä on linkki salasanan vaihtamiseen.
 3. Jos linkki ei jostain syystä saavu tai toimi, mene takaisin MyEdenredin etusivulle. Kirjaudu-painikkeen alta löytyy ‘Rekisteröidy ja aktivoi kortti tästä’ -painike. Klikkaa sitä niin pääset luomaan itsellesi uuden käyttäjätunnuksen ja salasanan, joilla pääset taas kirjautumaan tilillesi.
Minulle piti tulla lisää saldoa kortilleni, mutta sitä ei näy. Mitä teen?

Ole yhteydessä työnantajaasi, henkilöstöetuasioista vastaavaan henkilöön.

Minua on veloitettu kahteen kertaan. Miten toimin?

Ota yhteyttä kyseiseen toimipaikkaan, jossa korttisi veloitus on tehty. Sovi ensisijaisesti kauppiaan kanssa vastine maksamallesi ylimääräiselle suoritukselle, esimerkiksi uusi lounas maksutta. Mikäli tätä ei voida tehdä pyydä kauppiasta olemaan yhteydessä Edenredin asiakaspalveluun.

Nimeni vaihtui, miten saan uuden kortin?

Pyydäthän yrityksen henkilöstöetuasioista vastaavaa henkilöä päivittämään tietosi Edenredin järjestelmään ja tilaamaan sinulle uuden kortin.

Miten todistan mobiilimaksun palveluntarjoajalle?

Voit näyttää MyEdenredin maksutapahtuman suoraan MyEdenred-sovelluksestasi tai lähettää maksusta tiedon, jotta palveluntarjoaja voi varmistaa maksun Kumppani-portaalista.

Miten lisään Edenred-korttini Apple Payhin tai Google Payhin?

Katso ohjeet:

Miten voin maksaa tapahtumalipun, jos Edenred-kortillani ei ole riittävästi saldoa?

Jos kortillasi ei ole riittävästi saldoa, voit maksaa Edenred-kortilla sillä olevan summan ja loput jollain toisella maksuvälineellä.

Yhteydenottolomake edunsaajille

Täytäthän kaikki lomakkeen kohdat huolella. Kattavilla tiedoilla täytetty lomake nopeuttaa asian käsittelyä.

Asiakaspalvelu

(09) 7594 2848 (pvm/mpm)

Avoinna: ma-pe, klo:
9:00-16:00