Edunsaajien
Tuki

Työnantajien tuki             Palveluntarjoajien tuki

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin

Miten aktivoin korttini?

Näin aktivoit korttisi:

  1. Lataa MyEdenred-sovellus sovelluskaupastasi tai mene osoitteeseen www.myedenred.fi
  2. Valitse MyEdenredissä ”Rekisteröidy ja aktivoi kortti”
  3. Syötä korttisi sarjanumero kortin kääntöpuolelta
  4. Vahvista aktivointi syöttämällä henkilötunnuksesi
  5. Valmis, kortti on aktivoitu!
Miten ja missä lounasetua voi käyttää?

Edenred-kortilla, Ticket Lounas® -kortilla, Ticket Duo® -kortilla, mobiilimaksulla ja lounasseteleillä voi maksaa Edenredin palveluverkostoon kuuluvissa ravintoloissa, pikaruokaloissa ja lounaskahviloissa Suomessa. Verkostoomme kuuluu yli 14 000 käyttöpaikkaa. Yksittäinen maksu voi olla enintään kulloinkin voimassaolevan Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukainen maksimi- ja minimiarvo. Vuonna 2018 enimmäisarvo on 10,40 € ja minimiarvo 6,50 €.

 

Käyttöpaikkoja voit etsitä hakukoneestamme.

Missä voin tarkistaa saldoni?

MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi. Saldotiedot eivät ole saatavana käyttöpaikan maksupäätteellä.

Saldon lataa työnantajasi ja lataussykli noudattaa yleensä palkanmaksuaikataulua. Tarkemmat tiedot latauksesta ja sen aikataulusta saat yrityksesi henkilöstöeduista vastaavalta yhteyshenkilöltä.

Kuinka kauan korttini saldo on voimassa?

Lounas-, liikunta- ja kulttuuri- sekä työmatkaedun saldo on voimassa 2 vuotta saldon latauspäivästä lähtien. Vanhenemassa olevan saldon voit tarkistaa MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi. Työsuhteen päättyessä saldon käyttöaika riippuu työnantajasta.  Työnantaja voi sulkea kortin 30 pvän kuluttua tai tarvittaessa käyttöaikaa voidaan jatkaa pidemmälle, kuitenkin kortin voimassaolon puitteissa. Sovi käyttöajasta työnantajasi kanssa.

Olen kadottanut korttini, miten toimin?

Ota yhteyttä työnantajaasi korvaavan kortin tilaamista varten. Kun työnantajasi tilaa korvaavan kortin, vanha kuolettuu. Tarkistathan MyEdenred-palvelusta, että osoitetietosi ovat oikein kortin lähettämistä varten.

Mikäli haluat sulkea kortin väliaikaisesti, ota yhteyttä Edenredin asiakaspalveluun ma-pe 9.00-16.00 numeroon (09) 7594 2848 tai alla olevan lomakkeen kautta.

Mikä on Lounasetukortin ja mobiilin yksittäisen maksun enimmäis- ja vähimmäisarvo?

Yksittäinen maksu voi olla enintään kulloinkin voimassaolevan Verohallinnon luontoisetupäätöksen mukainen maksimi- ja minimiarvo. Vuonna 2018 enimmäisarvo on 10,40 € ja minimiveloitus 6,50 €. Lisätietoja löydät Verohallinnon sivuilta. Huomaathan että mahdollisista alle 6,50 € arvoisista aterioista veloitetaan kuitenkin vähintään 6,50 €.

Missä ja miten voin käyttää Edenredin korttia tai mobiilia?

Voit käyttää korttia käyttökohteissa, jotka hyväksyvät Edenredin kortin tai mobiilin maksu­välineenä. Lounasverkostoon kuuluu tällä hetkellä yli 14 000 käyttöpaikkaa ja liikunta- sekä kulttuuriverkostoon 6000. Käyttöpaikat löydät täältä tai MyEdenred-sovelluksesta. Vahvista korttimaksutapahtuma allekirjoittamalla maksukuitti. PIN-koodia et tarvitse.

Miten ostan Internetin kautta myytäviä tapahtumalippuja Edenredin kortilla?

Jotta voit maksaa tapahtumalipun kortilla, tulee lippu olla varattu netin kautta. Esim. R-kioskissa voit tällä hetkellä lunastaa ainoastaan etukäteen varattuja lippuja. Katso tapahtumalippujen osto-ohje.

Huom! Tapahtumanjärjestäjät määrittelevät, kuinka myyvät lippuja. Joissain tapauksissa varatun lipun voi maksaa ja lunastaa myöhemmin ja joissain tapauksissa lippu tulee maksaa jo heti oston yhteydessä.

Miten mobiilimaksu toimii?

Etsi ravintola tai liikunta-/kulttuuripaikka MyEdenredistä nimen tai sijainnin perusteella (sovellus näyttää lähellä olevat käyttöpaikat, jos puhelimessasi on paikannustoiminto päällä), syötä maksettava summa ja näytä kuitti kassalle.

Maksuttoman sovelluksen voit ladata omasta sovelluskaupastasi hakusanalla ”MyEdenred”- valitsethan Suomen MyEdenred -mobiilisovelluksen. Käytä MyEdenred-palvelun tunnuksia, tai luo uudet. Samat tunnukset käyvät sekä mobiilisovellukseen että MyEdenred verkkopalveluun.

 

Katso video mobiilimaksusta

Miksi korttini ei toimi?

Onhan korttisi voimassa? / Olethan aktivoinut kortin? / Onko kortillasi saldoa? Kortin tilan sekä saldon tarkistat helposti MyEdenred-sovelluksessa. Saldolatauksen palveluun tekee työnantajasi. Huomaathan, että Verohallinto asettaa kortille vuosittaiset minimi- ja maksimi­veloitusrajat lounasedulle, jotka vuonna 2018 ovat 6,50 € ja 10,40 €.

Missä ja mihin kulttuuri- ja liikuntaetua voi käyttää?

Edenred-korttia, Ticket Virike® (Mind&Body®) -korttia, Ticket Duo® -korttia ja virikeseteleitä voi käyttää 6000 Edenredin palveluverkostoon kuuluvissa liikunta – ja kulttuuritoimipisteissä ympäri Suomea.

Virike-edulla voi maksaa myös urheiluvälineiden vuokrauksen. Virike-edulla voi siis maksaa esimerkiksi hissilipun lisäksi suksien tai laudan vuokrauksen kun on menossa laskettelemaan tai kiipeilykengät ja -valjaat seinä- tai jääkiipeilyä varten.

Voinko käyttää virike-etua hieronta- ja fysioterapiapalveluihin?

Valitettavasti virike-etua ei voi käyttää hierontapalveluihin. Hieronta- ja fysioterapiapalvelut eivät kuulu verohallinnon määrittelemän veroedun piiriin.

Paljonko lounasedulla säästää?

Lounasedun verotusarvo on 75 % edun nimellisarvosta eli esim. 10,40 € arvoinen Lounasseteli arvostetaan verotuksessa 7,80 € arvoiseksi. Tarkemmin lounasedun verotukseen voit tutustua Verohallinnon sivuilla. Työnantaja voi tarjota lounasedun joko luontoisetuna (rahapalkan päälle) tai lounasvähennyksenä (osana kokonaispalkkaa), oman säästösi lasket helposti säästölaskurillamme.

Miten latauspyyntö-toiminto toimii?

MyEdenred-sovelluksessa tai osoitteessa www.myedenred.fi voit tehdä latauspyynnön, joka välitetään työnantajallesi. Saldon lataa työnantajasi ja lataukset ovat yleensä sidoksissa palkanlaskentaan, siksi latauspyyntö pitää tehdä etukäteen, yleensä noin kaksi viikkoa ennen palkanlaskentaa. Voit myös asettaa automaattisen latauksen, jolloin työnantajasi lataa automaattisesti asettamasi summan. Mikäli haluat jättää jonkin kuukauden väliin, peruuta automaattinen lataus ja aseta se taas päälle seuraavassa kuussa.

Kuinka kauan korttini on voimassa?

Henkilöstöetukorttien voimassaoloaika on 24 kuukautta niiden tilauspäivästä. Näet voimassaoloajan kortin etupuolelta. Yrityksesi henkilöstöasioista vastaava yhteyshenkilö saa tiedon vanhenemassa olevista korteista korvaavien korttien tilaamista varten.

Kuinka kauan Edenredin korttia voi käyttää, kun on lähtenyt pois yrityksen palveluksesta?

30 päivää siitä, kun Edenred Finland on saanut työnantajalta ilmoituksen.

Voinko käyttää kahden eri työnantajan korttia samaan aikaan?

Kyllä. Mikäli olet vaihtanut työnantajaa, voit aktivoida uuden kortin ja rekisteröidä sen eri käyttäjätunnuksella, jonka määrittelet itse MyEdenred-palvelussa. Korttiedut ja MyEdenred-tunnukset ovat aina työnantajakohtaiset.

 

Haluaisin käyttää henkilöstöetuani lounas-, liikunta tai kulttuuripaikassa, joka ei hyväksy Edenredin maksuvälineitä

Voit jättää vinkin käyttöpaikasta, joka ei vielä hyväksy käyttämääsi Edenredin korttia, seteliä tai mobiilimaksua. Otamme yhteyttä paikkaan sen saamiseksi verkostoomme.

Vinkkaa käyttöpaikka

 


 

Tarvitaanko Edenredin korttimaksussa PIN-koodia?

Maksut tapahtuvat ilman PIN-koodia. Kortti syötetään maksupäätteeseen, joka lukee sirun. Maksu hyväksytään allekirjoittamalla tulostuva kuitti. Edenred- ja  Duo-korteissa on lähimaksuominaisuus, joista myös tulostuu kuitti allekirjoitettavaksi.

Yhteydenottolomake edunsaajille

Asiakaspalvelu

(09) 7594 2848 (pvm/mpm)

Avoinna: ma-pe, klo:
9:00-16:00