Työsuhde-etujen maksuvälineet: seteli, kortti vai mobiiliratkaisu?

Edenredin työsuhde-edut kehittyvät jatkuvasti yhä käyttäjäystävällisemmiksi. Perinteisten Lounas- ja Virikeseteleiden rinnalle on digitalisaation myötä luotu myös kätevä Edenred-kortti ja moderneja mobiilimaksutapoja.

 

Perinteiset setelit ovat edelleen monien mieleen

Tutuilla paperisilla seteleillä on edelleen vankka ja vakaa asema työsuhde-etujen perinteisenä maksuvälineenä. Edenredin setelit, eli ”Lounarit” ja ”Virikesetelit”, toimivat maksutapana niin lounasedulle kuin liikunta- ja kulttuuriedulle. Ne kulkevat kätevästi mukana ja pysyvät tallessa käyttäjiensä lompakoissa. Seteleiden arvot vaihtelevat vuosittain, ja niistä ei anneta rahaa takaisin. Tarkista seteleiden ajankohtaiset arvot täältä ›

Seteleiden suosio perustuu myös niiden helppoon hallinnointiin. Yritykset voivat tilata ne kätevästi nippuna ja jakaa työntekijöilleen. Näin työnantajan tulee pitää palkkahallintoa varten kirjaa ainoastaan siitä, kuinka monta seteliä kullekin työntekijälle on annettu.

 

Kortti+ mobiiliratkaisu on monipuolinen ja käyttäjäystävällinen

Edenredin korttiratkaisulla on monia etuja verrattuna perinteisiin seteleihin. Edenred-kortilla maksaminen tapahtuu tavallisen pankkikortin tapaan, ja se sisältää myös lähimaksuominaisuuden. Suosittelemme Edenred-kortin käyttäjiä lataamaan  älypuhelimeensa myös Edenredin oman MyEdenred-sovelluksen. Sovelluksen kautta käyttäjä näkee kätevästi  maksutapahtumat, saldon määrän ja vanhenevat saldot sekä tekee tarvittaessa saldolatauspyyntöjä. Edenredin korttiratkaisu pitää sisällään myös mobiiliratkaisun maksutavat: Edenred Pay -mobiilimaksun, Apple Payn ja Google Payn.

Edun hallinnointi tapahtuu verkossa ja työnantaja saa tarvittavat raportit suoraan yrityksensä palkkahallintoon. Yrityksen työsuhde-etujen vastuuhenkilön ei siis tarvitse pitää kirjanpitoa erikseen siitä, kenelle ja minkä verran lounasetua on annettu tai seteleitä jaettu. Edun jakaminen työntekijöille tapahtuu sähköisesti Edenredin tilaustyökalussa ja se voidaan automatisoida käyttäjille niin, että vastuuhenkilö käy ainoastaan hyväksymässä työntekijöiden korttitilaukset ja saldolataukset. Edenred-korteille voi ladata joko lounas- ja/tai Virike-etua. Käyttämätön tili ei tietenkään maksa mitään.

 

Työsuhde-edut toimivat vaivattomasti myös mobiiliratkaisulla

Edenred on mobiilimaksamisen edelläkävijä ja mobiiliratkaisu toimii töysin mobiilisti MyEdenred-sovelluksessa sijaitsevalla virtuaalikortilla. Edenred-korttien käyttäjät voivat siis ilman erillistä veloitusta maksaa lounaita sekä liikunta- ja kulttuuripalveluita mobiililaitteillaan. Mobiilimaksaminen onnistuu monella tapaa: MyEdenred-sovelluksen Edenred Pay -mobiilimaksu, Apple Pay ja Google Pay. Apple Pay ja Google Pay toimivat älypuhelimien lisäksi mm. älykelloilla!

Helpot, kätevät ja turvalliset mobiilimaksutavat ovat yhä useampien työsuhde-eduistaan nauttivien työntekijöiden mieleen. Digitaaliset edut kulkevat  mukana älylaitteissa missä ikinä menetkin ja eivät vaadi erillisen lompakon kantamista mukana.

 

Rahanarvoiset työsuhde-edut kannattaa käyttää kokonaan

Käyttäjälle kortti- ja mobiiliratkaisun suurimpia etuja ovat mobiilimaksutapojen lisäksi se, että saldoa ja maksutapahtumia voi seurata kätevästi MyEdenred-sovelluksesta. Lisäksi kortilta veloitetaan aina tasan lounaan tai ostetun palvelun hinnan verran Verohallinnon määrittelemien maksurajojen puitteissa, eikä rahaa mene hukkaan. Lounaan maksimiarvon ylittävän osuuden voi aina maksaa toisella maksutavalla, esimerkiksi omalla pankkikortilla. Huomionarvoista on se, että jos maksu alittaa Verohallinnon määrittämän minimiarvon, tulee meidän silti veloittaa kortilta lounasedun minimisaldo. Tarkista Verohallinnon vuosittain määrittelemät lounasedun maksurajat täältä ›

Niin fyysiselle kuin virtuaaliselle Edenred-kortille ladattu Virikesaldo on aina voimassa kaksi vuotta lataushetkestä. Mikäli työntekijä ei kahden vuoden aikana käytä etuaan, käyttämätön saldo palautuu yritykselle. Tällöin työnantajan raha ei jää lojumaan henkilöstön pöytälaatikoihin, toisin kuin käyttämättömien paperisten seteleiden tapauksessa.

 

Valitse yrityksesi tarpeisiin parhaiten sopiva eturatkaisu

Kaikilla työsuhde-etujen maksuvaihtoehdoilla on omat hyvät puolensa. Yrityksen työsuhde-eduista vastaavan henkilön kannattaakin mahdollisuuksien mukaan kysyä myös työntekijöiltä, mikä vaihtoehdoista olisi heille mieluisin: paperinen seteli, mobiiliratkaisun sisältävä Edenred-kortti tai täysin virtuaalinen mobiiliratkaisu. Pääset vertailemaan maksutapoja täältä ›

 

Vertaile maksutapoja ›
Tutustu ja tilaa lounasetua ›
Tutustu ja tilaa Virike-etua ›

Lue lisää henkilöstöetujen verotuksesta ›

30.06.21

Lounassetelin 45-vuotinen historia: käytetyistä elokuvalipuista lähimaksamiseen mobiililla

Lounasetu on Suomen suosituin työsuhde-etu. Tutustu Edenred Lounarin historiaan!

Lue lisää
Lounassetelin historia: käytetyistä elokuvalipuista lähimaksamiseen mobiililla
12.05.21

”Työmatkaetu parhaimmillaan” – Whimin voi maksaa helposti Edenredin työmatkaedulla

Edenred Finland ja liikkumissovellus Whimin kehittänyt MaaS Global ovat aloittaneet yhteistyön, jonka myötä Edenredin työmatkaetu käy maksutapana Whim-sovelluksessa.

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.