Suomen Paras Lounas -kisan kärjessä paahtavat ravintolat Salosta, Etelä-Pohjanmaalta ja Iitistä

 

Paikkakunnista parhaiten menestyy tällä hetkellä Kuopio

Nyt on meneillään Suomen Paras Lounas -kilpailu. Vapaassa verkkoäänestyksessä ratkaistaan maan paras lounasravintola. Kisa alkoi 30.8. ja toistaiseksi neljän kärki on Etelä-Pohjanmaalta, Varsinais-Suomesta ja Päijät-Hämeestä. Paikkakunnista parhaiten kulkee Kuopiolla, josta 6 ravintolaa on toistaiseksi äänestetty 50 parhaan joukkoon.

Tänä vuonna ravintolat ovat ansainneet kiihdytyksiä someaktiivisuudella. Aktiivisuus on herättänyt paikallisia yhteisöjä äänestämään. Äänestysaika jatkuu 3.10. asti. Kilpailun järjestää Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja Edenred.

Suomessa valitaan paraikaa kolmatta kertaa maan parasta lounasravintolaa. Suomen Paras Lounas -kilpailu alkoi 30.8. Äänestäminen tapahtuu vapaasti verkossa.

Kilpailun kärjen ovat tässä vaiheessa napanneet ravintolat Etelä-Pohjanmaalta, Varsinais-Suomesta ja Päijät-Hämeestä (15.9.2021). Kärkipaikkaa pitää JJ’s BBQ Salosta, toisena on Varicko-ravintola Seinäjoelta, kolmantena Emberin Ruoka Oy Lapualta ja neljäntenä Vanha Sampo Iitistä. Parhaan startin kisaan otti JJ’s BBQ Salosta, joka nykäisi kaulaa muihin nimenomaan omalla aktiivisudellaan sosiaalisessa mediassa sekä ravintolassa esillä olevien kilpailumainosten avulla.

Kisassa ovat toistaiseksi pärjänneet monipuolisesti erityyliset ravintolat. Parhaita lounaita on nautittu äänestäjien mielestä niin pihvipaikoissa kuin kasvisravintoloissakin. Myös pelkästään viikonloppuisin auki olevat ravintolat ovat saaneet ääniä. Ravintolalounas ei siis rajoitu vain arkilounaisiin, kilpailun järjestävän Edenredin vastuullisuusjohtaja Laura Kuusela sanoo.

 

Laajin nousu on Kuopiosta

Kuopio on saanut tämän hetken 50 parhaan lounasravintolan joukkoon peräti 6 ravintolaa. Niin laaja huomio on epätavanomaista yksittäiselle paikkakunnalle Paras lounas -kisan kärkijoukossa. Kuopiolaisista pistetaulukossa ylimpänä on tällä hetkellä Ravintola Puijon Maja, joka on sijalla 13.

Myös Järvenpäässä on pidetty oman kaupungin lippua korkealla. Sieltä on 50 kärjessä tällä hetkellä 3 edustajaa.

Nyt näyttää, että äänestyksessä pärjääviä ravintoloita löytyy ympäri Suomen. Se kielii kulttuurista lounastamisen ympärillä sekä siitä, että ravintolalounas ei ole kaupunkimiljöön yksinoikeus. Pienemmissä paikallisyhteisöissä ravintolan merkitys kohtaamispaikkana voi olla jopa vahvempi kuin kaupungeissa, Kuusela toteaa.

Totta kai maantieteellinen monipuolisuus äänestyksessä nyt pärjänneiden joukossa kertoo myös maistuvasta lounastarjonnasta ympäri maan. Tuskin ihmiset pelkästä tuesta ja sympatiasta äänestävät. Eiköhän siihen maistuvaa murkinaa vaadita, Kuusela lisää.

 

Somen voima voi ratkaista

Tänä vuonna Suomen Paras Lounas -kilpailun alkuviikot ovat osoittaneet somen merkityksen ravintoloille. Mitä aktiivisemmin ravintola on kisaa mainostanut, sitä paremmin on ääniäkin ropissut.

Oli hienoa seurata, kuinka kisan nostaminen somessa palkittiin. Kun tein Instagramin Stories-osioon postauksen lauantaina, emme olleet listalla vielä laisinkaan. Maanantaina olimme sijalla 37 ja uuden postauksen jälkeen nousimme 6 tunnissa sijalle kaksi, JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki kertoo.

JJ’s BBQ otti kisan rivakimman alkuspurtin, joka rakentui juuri somen voimalle. Tällä hetkellä ravintola on listan kärjessä.

Paras Lounas -kilpailun yksi motivaattori on ravintola-alan tukeminen. Totta kai yksi tavoite on nostaa alaa framille. Osa sitä tukemista on kannustaminen aktiivisuuteen ja uuden kehittämiseen. Jo nyt voi sanoa kilpailun kulun osoittavan, että somesta saa suoraa myönteistä vaikutusta ravintolan toimintaan. Pieni somemarkkinointi voi olla ravintolallekin keino pitää hereillä sekä itsensä että asiakkaat, Kuusela kommentoi.

 

Rekryt helpottuvat

Viime vuoden parhaaksi lounasravintolaksi suomalaiset kruunasivat kouvolalaisen Mimosan Aito -ravintolan. Kun Suomen Paras Lounas -kisa järjestettiin ensimmäisen kerran 2019, äänestäjät valitsivat ykköseksi Keravan Pihvitupa -ravintolan. Toistaiseksi Suomen parhaat lounasravintolat ovat siis löytyneet Keravalta ja Kouvolasta.

Aiempina vuosina ravintolat ovat huomanneet kisan lisäävän yhteisöllisyyttä ravintolan ympärille. Myös työnantajakuvaan, ja sitä kautta työntekijöiden löytymiseen, sillä on ollut positiivisia vaikutuksia. Positiiviset vaikutukset ovat ensiarvoisen tärkeitä varsinkin, kun korona-aika on ollut ravintoloille kohtuuttoman vaikeaa, Kuusela sanoo.

Suomen Paras Lounas -äänestyksen etenemistä voi seurata reaaliaikaisesti päivittyvällä kilpailusivustolla, johon on listattu kulloisellakin hetkellä 50 eniten ääniä saanutta ravintolaa. Seuranta löytyy osoitteesta paraslounas.lounaat.info.

Äänestysaika jatkuu 3.10.2021 saakka. Äänestäminen ei vaadi rekisteröitymistä. Kisa on ravintoloiden lisäksi näkyvästi esillä myös lounaat.info-sivustolla, valittujen somevaikuttajien kanavissa sekä Edenredin verkkosivustolla ja sosiaalisen median kanavissa.

Voittajaravintolat saavat palkinnoksi voittoplakaatit ja markkinointimateriaaleja Suomen Paras Lounas -teemalla. Edenred nostaa kisassa menestyneitä ravintoloita esille sosiaalisessa mediassa. Edenred on Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja.

Pääpalkintona kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan kuukauden lounaat yhdelle äänestäjälle ja hänen ystävälleen. Lisäksi äänestäneiden kesken arvotaan joka arkipäivä 2 kappaletta Edenredin Lounasseteleitä sekä viikoittain Delicard Unlimited -lahjakortti. Arvontojen voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Ravintoloiden menestystä Suomen Paras Lounas -kilpailussa voi seurata reaaliaikaisesti osoitteessa paraslounas.lounaat.info.

 

Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2020:

1. Mimosan Aito, Kouvola

2. Keravan Pihvitupa, Kerava

3. Cantina viva Zapata, Järvenpää

4. Wiskarila, Espoo

5. Hygge BRO, Kuopio

6. MEKANI by HUIKOO, Pori

7. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

8. Ravintola Mesta, Hyvinkää

9. Tikkurilan Lysti, Vantaa

10. Ravintola Päre, Pori

 

Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2019:

1. Keravan Pihvitupa, Kerava

2. Hygge BRO, Kuopio

3. Cantina viva Zapata, Järvenpää

4. Olimpos, Oulu

5. Cafe Ida, Lahti

6. Ravintola Parppeinpirtti, Ilomantsi

7. Vanha Asema, Kurikka

8. Holy Smoke, Seinäjoki

9. Wiskarila, Espoo

10. JokoThai.fi, Jyväskylä

 

Käy katsomassa aiempien vuosien tulokset kaupungeittain.
Äänestä suosikkiasi kisan verkkosivulla.

 
Lisätiedot:
Laura Kuusela
Vastuullisuusjohtaja, Edenred Suomi
Puh. 040 5094757
laura.kuusela@edenred.com

 
Edenred Finland Oy on Suomen johtava työsuhde-etuja tarjoava yritys. Edenredin palveluilla työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen lounas-, liikunta- ja kulttuuri- sekä työmatkaetuja. Tuotebrändit ovat Edenred Lounari, Edenred Virike ja Edenred Työmatka. Suomessa Edenredin verkoston piiriin kuuluu noin 15 000 lounasedun ja 9 000 liikunta- ja kulttuuriedun käyttöpaikkaa. Koko Edenred-konsernilla on globaalisti 10 000 työntekijää 46:ssa maassa.

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.