Suomen paras lounasravintola sijaitsee Salossa – Uusimaa on maakuntien ykkönen, Kuopio kaupunkien

Suomen Paras Lounas -kilpailu päättyi sunnuntaina 3.10.2021. Avoimessa verkkoäänestyksessä ratkaistiin maan paras lounasravintola. Kisan voitti salolainen JJ’s BBQ. Toiseksi ylsi Emberin Ruoka Oy Lapualta. Kolmanneksi kiri ravintola Vanha Sampo Iitistä. Kolmen kärjen ottivat siis haltuun ravintolat Varsinais-Suomesta, Etelä-Pohjanmaalta ja Päijät-Hämeestä. Paikkakunnista parhaiten menestyi Kuopio, josta 6 ravintolaa äänestettiin 50 parhaan joukkoon. Tänä vuonna ravintolat ansaitsivat suosiota someaktiivisuudella. Aktiivisuus herätti paikallisyhteisöt äänestämään. Suomen Paras Lounas -kilpailun järjesti Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja Edenred.

Suomen paras lounasravintola on salolainen JJ’s BBQ. Barbeque-ravintola voitti Suomen Paras Lounas 2021 -kilpailun. Valinnan tekivät avoimessa verkkoäänestyksessä äänestäneet. Äänestäneitä oli yli 32 000. Kilpailu käytiin aikavälillä 30.8.–3.10.2021. Toiseksi ylsi Emberin Ruoka Oy Lapualta. Kolmanneksi kiri ravintola Vanha Sampo Iitistä. Kolmen kärjen ottivat siis haltuun ravintolat Varsinais-Suomesta, Etelä-Pohjanmaalta ja Päijät-Hämeestä. Kärkikymmenikköön suomalaiset arvostivat 2 ravintolaa Varsinais-Suomesta, 2 ravintolaa Etelä-Pohjanmaalta sekä ravintolat Kymenlaaksosta, Päijät-Hämeestä, Pirkanmaalta, Satakunnasta, Pohjois-Savosta ja Uudeltamaalta.

Kymmenen kärjessä on ravintoloita ympäri Suomea. Ihmisten rakastamia lounaspaikkoja löytyy niin pienistä kuin isoistakin kaupungeista. Se, ettei kärkikymmenikössä ole ravintolaa Helsingistä, saattaa kertoa lounasravintoloiden suuremmasta merkityksestä omalle yhteisölleen nimenomaan pikkupaikkakunnilla, Edenredin vastuullisuusjohtaja Laura Kuusela kertoo.

Edenred järjestää Suomen Paras Lounas -kilpailun. Edenred on Suomen johtava työsuhde-etujen tarjoaja. Voittaja sai suosiota TikTokista Suomen Paras Lounas -kisan kärkinelikko piti asemiaan liki koko kilvan ajan. Salolainen JJ’s BBQ nousi kärkeen ennen kisan puoliväliä ja säilytti sijansa loppuun asti. Lopulta neljänneksi sijoittunut seinäjokelainen Varicko johti kisaa alkumetreillä ja oli kisan puolivälissä pitkään kolmantena.

Ripeimmän loppukiihdytyksen kisassa otti päijäthämäläinen Vanha Sampo, joka kiilasi osaksi kärkitrioa. Voittaja JJ’s BBQ:n menestyksen tekijä oli sosiaalinen media. Ravintola on aktiivinen somessa ja erityisesti TikTokissa, mikä ei ainakaan toistaiseksi ole suomalaisille yrityksille kovin tavanomaista.

TikTok on ollut meille jo pitkään merkittävin sosiaalisen median kanava. Siellä parhaiten toimivat aidot, ravintolan arkea kuvaavat videot. Voitto vahvistaa ajatustamme siitä, että lounas on muutakin kuin arkena syötävää kotiruokaa ja innostaa jatkamaan samaan tapaan eteenpäin, JJ’s BBQ:n ravintoloitsija Jari-Jukka Kallunki toteaa.

Kisassa toiseksi sijoittunut Emberin Ruoka Oy Lapualta paransi asemiaan loppumetreillä.

Halusimme voittaa, mutta olemme onnellisia myös kakkossijasta. Erityisesti ilahduttaa ravintolan saavuttama nopea suosio. Avasimme toukokuussa ja olemme saaneet hyvän jalansijan. Kiitos, että lapualaiset äänestivät meitä niin aktiivisesti, kahta ravintolaa Lapualla pyörittävä yrittäjä Barbara Ember kiittää.

Kilpailussa sai ääniä 1800 eri ravintolaa, jotka sijaitsevat yhteensä 120 eri paikkakunnalla. Paikkakunnista eniten korostui Kuopio, josta ylsi 50 parhaan lounasravintolan joukkoon 6 ravintolaa. Kuopio jylläsi suosiossa koko kisan ajan, sillä samat 6 ravintolaa nousivat 50 parhaan joukkoon jo varhain. Kuudesta kuopiolaisravintolasta kaksi sijoittui lopulta 15 kärkeen.

Maakunnista laajimmin arvostusta saivat Uudenmaan ravintolat. Maan 50 parhaasta lounasravintolasta 15 sijaitsee Uudellamaalla. Uudenmaan paras lounasravintola on järvenpääläinen Cantina viva Zapata. Se sijoittui kansallisessa vertailussa sijalle 10.

 

Etätyö vähenee, lounaspaikkoja tarvitaan taas

Lounasravintolakulttuuri on tekemässä paluuta koko laajuudellaan, sillä etätyösuositus poistuu Suomessa 15.10. Yli puolitoista vuotta jatkuneen suosituksen poistumisella on iso vaikutus muun muassa ravintolaliiketoimintaan.

Kun ihmiset palaavat työpaikoilleen, monipuolinen lounastarjonta nousee taas arvoonsa. Taukojen pitäminen ja ravitsevan lounaan syöminen edistää työssä jaksamista, Kuusela kommentoi.

Suomen Paras Lounas -kilpailun suurin tavoite on kotimaisen ravintolakulttuurin esiin nostaminen. Se on myös kolmanneksi sijoittuneen iittiläisen Vanha Sampo -ravintolan sydämen asia.

Olemme halunneet palauttaa ruuanlaiton sen alkujuurille. Teemme ruokaa rakkaudella hyvistä raaka-aineista. Kisassa teimme huipputuloksen. Kuukausi oli tosin piinaava, sijoituksemme sahasi päivien kuluessa ykkösestä neljänteen. Kisa näkyi asiakasvirroissa heti ensimmäisen viikon jälkeen. Uusia ihmisiä tuli tutustumiskäynnille myös Iitin ulkopuolelta, yrittäjä Anu Tähti Vanha Sampo -ravintolasta sanoo.

Suomen Paras Lounas -äänestyksen tulokset ovat nähtävillä kilpailusivustolla, johon on listattu 50 eniten ääniä saanutta ravintolaa. Sivustolta löytyvät myös Suomen 10 suurimman kaupungin TOP3-listat.

 

Tässä ovat Suomen 10 parasta lounasravintolaa vuonna 2021:

1. JJ’s BBQ, Salo

2. Emberin Ruoka Oy, Lapua

3. Vanha Sampo, Iitti

4. Varicko, Seinäjoki

5. Eflatun, Tampere

6. Mimosan Aito, Kouvola

7. Lempilounas, Turku

8. MEKANI by HUIKOO, Pori

9. Hygge BRO, Kuopio

10. Cantina viva Zapata, Järvenpää

 

Kilpailutulokset saavuttivat laajaa mediahuomiota

Jännittävän kilpailun lopputulos on saavuttanut mediahuomiota ympäri Suomen. Kilpailusta ovat kirjoittaneet muun muassa seuraavat lehdet ja nettijulkaisut:
 
Ilta-Sanomat
Salon Seudun Sanomat
Turun Sanomat
MTV Uutiset
Maaseudun Tulevaisuus
Savon Sanomat
Kouvolan Sanomat

 
Lisätiedot:
Laura Kuusela
Vastuullisuusjohtaja, Edenred Suomi
Puh. 040 5094757
laura.kuusela@edenred.com

 
Edenred Finland Oy on Suomen johtava työsuhde-etuja tarjoava yritys ja arjen hyvinvoinnin mahdollistaja. Edenredin palveluilla työnantajat voivat tarjota työntekijöilleen lounas-, liikunta- ja kulttuuri- sekä työmatkaetuja. Yrityksen tuotteita ovat Edenred Lounari, Edenred Virike ja Edenred Työmatka sekä Delicard-lahjakortit. Suomessa Edenredin verkostoon kuuluu noin 15 000 lounasedun ja 9 000 liikunta- ja kulttuuriedun käyttöpaikkaa. Koko Edenred-konsernilla on globaalisti 10 000 työntekijää 46:ssa maassa.

Haluatko kuulla lisää?

Haluatko tietää enemmän Edenredin työsuhde-eduista? Täytä alla oleva yhteydenottolomake, olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.