Polkupyöräetu eli Edenred Fillari

Verovapaa polkupyöräetu tuo vauhtia ja vapaudentunnetta työntekijän arkeen.

Pyydä tarjous

Verovapaa polkupyöräetu tuo vauhtia ja vapaudentunnetta työntekijän arkeen.

Polkupyöräetu kannustaa liikkumaan

Polkupyöräetu on verovapaa työsuhde-etu, joka kannustaa taittamaan työ- ja vapaa-ajan matkat polkien. Polkupyöräedun tarjoaminen lisää hyötyliikunnan määrää, mikä edistää työntekijöiden terveyttä. Edun tarjoaminen on myös palvelus ympäristölle, sillä se auttaa vähentämään liikenteestä koituvia päästöjä. Pyöräetu ei siis ainoastaan tee työntekijöiden arjen liikkumisesta helpompaa, vaan kannustaa heitä aktiivisempaan elämään ja viestii myös yrityksenne arvomaailmasta. 

Edun hyödyt näkyvät mm. stressittömimpinä työmatkoina, ympäristöystävällisinä valintoina, hyötyliikunnan lisääntymisenä ja suorina kustannushyötyinä niin työnantajalle kuin työntekijälle.

Neljä syytä tarjota polkupyöräetua

Verovapaa luontoisetu

Edenred Fillari on helppo ja edullinen tapa laajentaa yrityksen työsuhde-etutarjontaa. Verovapauden ansiosta työntekijä voi hankkia itselleen pyörän jopa 35 % edullisemmin!

Vapaus pyörän valintaan

Etu kattaa kumppanimme Vapauden koko valikoiman pyörät perinteisistä fillareista sähköpyöriin sekä erilaisiin pyörävarusteisiin.

Helppo hallinnointi

Hallinnointi on työnantajalle helppoa! Kaikki tarvittava löytyy näppärästi kumppanimme Vapauden mobiilisovelluksesta.

Ympäristöteko

Työsuhdepyörien tarjoaminen on askel kohti yrityksen ympäristötavoitteita ja autotonta liikkumista. 

Mies istuu nojatuolissa ja katselee tietokonettaan.

Polkupyöräetu työnantajalle

Polkupyöräetu on verovapaa työsuhde-etu, jota voi tarjota verovapaasti 1 200 eurolla vuodessa työntekijää kohden. Etua voi tarjota kolmella tavalla. Yleisin tapa on vähentää se kuukausitasolla työntekijän bruttopalkasta. Etua voivat tarjota kaikenlaiset yritykset, jotka haluavat panostaa henkilöstönsä hyvinvointiin. 

Edenred Fillari on helppo tapa tarjota polkupyöräetua. Kumppanimme Vapaus tarjoaa tuen ja perehdytyksen työsuhdepyörien hankintaan, kätevän Vapaus -mobiilisovelluksen edun hallintaan sekä yli 200 pyörämerkin valikoiman. 

Hinnoittelu

Polkupyöräedun hinnoittelu on yksinkertainen. Voit valita kolmesta alla näkyvästä Vapauden työsuhdepyörä-paketista tarpeisiinne sopivimman ja laskutus tapahtuu Vapauden kautta sen mukaisesti.

Vapaus Starter

Ilmainen ja riskitön Starter-paketti on helppo tapa ottaa polkupyöräetu käyttöön. Paketin maksimihinta 3000 € / pyörä.

0 €

Ei kk-maksua työnantajalle

Vapaus Pro

Suosituin! Sisältää kaikki peruselementit helppoon käyttöönottoon. Paketin maksimihinta 4000 € / pyörä.

12 €

kk / aktiivinen pyörä

Vapaus Enterprise

Räätälöitävä, käyttäjälähtöinen premium-paketti yksilöllisiin tarpeisiin. Paketin maksimihinta 4400 € / pyörä.

16 €

kk / aktiivinen pyörä

powered_by_vapaus_green

 

Nuori nainen pyöräilee kaupungissa. Taustalla näkyy taloja ja puita.

Polkupyöräetu työntekijälle

Työsuhdepyörällä poljet niin työ- kuin vapaa-ajan matkat! Edenred Fillari on edullisempi tapa hankkia laadukas pyörä omaan käyttöön. Verovapauden ansiosta säästöt ovat 15-35 % pyörän hankintahinnasta. 

Mikäli etu tarjotaan osana palkkaa, työsuhdepyörän hintaa vähennetään kätevissä 100 € / kk erissä suoraan bruttopalkastasi – rahaa jää siis muuhunkin eikä sinun tarvitse huolehtia kuukausimaksuistakaan itse. Polkupyöräedun ansiosta palkastasi vähennettävä veroprosentti pienenee vaikuttamatta kuitenkaan työeläkemaksuihin. Laske säästösi Vapauden Työsuhdepyörälaskurilla.

Jos työsuhdepyörä tarjotaan palkan päälle, rinnnastetaan se palkankorotukseen, joka ei kuitenkaan nosta veroprosenttiasi.

Voit valita mieleisesi polkupyörän perinteisistä fillareista sähköpyöriin yli 200 pyörämerkin valikoimasta. Polkupyöräedulla hankit verovapaasti työsuhdepyörääsi myös erilaisia lisävarusteita kuten valot, polkimet ja renkaat. 

Mies istuu kahvilassa kahvikuppi kädessään.

Esimerkkilaskelma työsuhdepyöräilijälle

Näin paljon työsuhdepyörän hankintakuluissa voi säästää, kun bruttopalkka on 3600 €! Esimerkki  kuvaa mallia, jossa työsuhdepyörän hinta vähennetään työntekijän kuukausipalkasta.

Pyöräpaketin hinta 3000
Pyöräpaketin kk-maksu 100 €
Sopimuskauden pituus 40 kk
Bruttopalkka 3600 €
Veroprosentti 21 %
Maksettava vero 756 €
Nettopalkka 2844 €
Edun vaikutus veroprosenttiin 0,6 %
Uusi bruttopalkka 3500 €
Uusi veroprosentti 20,4 %
Maksettava vero edun jälkeen 714 €
Edun vaikutus palkkaan -58 €
Kustannus sopimuskauden aikana 2320 €
Lunastushinta sopimuskauden päätteeksi (1%) 30 €

Arvioitu kokonaissäästö 650 € (21,67%)

Laske säästösi

Polkupyöräedun verotus 

Polkupyöräetu on työntekijälle verovapaa luontoisetu ja työnantajalle verovähennyskelpoista. Edun voi tarjota, vaikka yrityksellä ei olisi käytössä työmatkaetua. On kuitenkin hyvä huomioida, että polkupyöräetu vähentää mahdollisen työmatkaedun vuosittaista verovapaata määrää. Työnantajan työntekijälleen myöntämä polkupyöräetu on verovapaata 1200 euroon asti vuodessa, kuitenkin työmatkaedun ja polkupyöräedun yhteinen verovapaa enimmäismäärä on yhteensä 3400 € / vuosi / työntekijä.

Polkupyöräetua ei tarvitse tarjota henkilöstölle kollektiivisesti ja työnantaja voi määrittää paljonko sitä tarjotaan Verohallinnon asettaman enimmäismäärän puitteissa.

Tutustu verotukseen

Pyydä tarjous

Haluatko olla ensimmäisten joukossa ottamassa Edenred Fillarin käyttöönne? Jätä yhteystietosi alle ja kumppanimme Vapaus on sinuun yhteydessä pyöräetuun liittyen!

Tarjoatko jo näitä etuja?